Вишиванка для малюка. На що варто звернути увагу при виборі

03.10.2019

Для кожного українця вишиванка – то є не просто гарна сорочка, яку можна одягти на свято, а, в першу чергу, оберіг від лихого ока та злого духа. Ще наші пращури свято вірили в силу вишитої сорочки. І навіть вислів «народитися в сорочці» означає бути щасливим, здоровим та успішним. З давніх давен повелося, що в кожний символ, вишитий на вишиванці, майстрині вкладали якесь побажання – чи то достатку та благополуччя, чи то любові та затишку, чи то здоров’я та щастя… В кожному регіоні, або навіть в кожній сім’ї, були свої орнаменти, які передавались з покоління в покоління.

Давайте поговоримо про дитячу вишиванку. В давнину дитячі сорочки перешивалися з батьківського одягу. Так, для дівчинки одяг перероблювався материних сорочок, а для хлопчика – з батькових. При цьому вишивку ніхто не змінював, а тому дитина до трьох років носила одяг з оберегами батьків, що, як вважалося, забезпечувало також зв'язок поколінь. З трьох років дітям починали шити їхній власний одяг і вишивали сорочки спеціально для дитини. В ті часи для дитячої вишивки використовувались лише червоні нитки, адже вважалося, що діти знаходяться під захистом свого роду, а тому інших кольорів для вишивки не використовували.

Звичайно ж, зараз дитяча вишиванка вишита різними кольорами ниток, і всіх стародавніх традицій нині вже не дотримуються, але від цього не змінилась її суть як оберегу. Єдине, що можна сказати: дуже важливими є правильний вибір символів для сорочок-вишиванок: на дитячому одязі, приміром, не повинно в жодному разі бути весільних символів, доречними будуть орнаменти квітів, метеликів, пташок (усі вони символізують побажання здоров’я).

Інтернет-магазин «Маленьке диво» пропонує вишиванки як немовлятам, так і діткам старшого віку.

Чудове боді з квітковим орнаментом зробить Вашу красунечку неповторною. На грудях в напівкомбінезоні «Посмішка» вишите зображення квітів, що вважається побажанням здоров’я та радості.
Комбінезон з вишивкою на рукавах підійде як хлопчику, так і дівчинці (залежно від кольору). В орнаменті можна побачити схематичну квітку з вісьмома пелюстками – це знак Сонця (символ батьківської енергії).
Для старшеньких дівчаток ми пропонуємо чудову вишиваночку з короткими рукавами. На ній можна побачити знак Сонця – схематична квітка з вісьмома пелюстками, що є символом батьківської енергії.
Вишиванка для хлопчика поєднує в собі знаки води (хвиляста лінія) – знак материнської енергії, прямий хрест – знак Сонця, Творця, чоловічого начала.

Наша колекція вишиванок для діток обов’язково буде поповнюватись, тож ми Вам кажемо «До зустрічі!».

Сподіваємося, що наша стаття допоможе Вам обрати якнайкращий оберіг для Вашого маленького дива!
Команда Інтернет-магазину «Маленьке диво»