Боді, льоля чи кофтинка?

03.10.2019

Багато матусь цікавляться питанням, що зручніше для малюка: боді, льоля чи кофтинка? Питання, звісно, актуальне, але, напевно, відповідь ніхто на нього дати не зможе, оскільки це буде суб’єктивна думка конкретної людини. Тому давайте просто обговоримо з Вами переваги та недоліки цих видів одягу.

 

Льоля (сорочка для немовляти)Льоля, чи то пак сорочечка

З’явилися вони на території України в дев’ятнадцятому сторіччі, до цього ж немовлят пеленали в пелюшки, а старших діток одягали в довгі сорочечки, часто перешиті з одягу батьків, особливо – з вишиванок. Привезли ці сорочечки до нас з Європи і, спочатку, шився цей нехитрий одяг лише на замовлення, тому просте населення його дозволити собі не могло. З часом, ситуація змінилась і вже наші бабусі та матусі не могли собі уявити – як то дитина не має льолі.

Шиються такі сорочечки з натуральної тканини і шви в них робляться зовні – щоб не натирати ніжну шкіру малюка. Можуть бути як з коротким рукавом, так і з довгим. При цьому льолю не можна назвати зручним у використанні одягом. Якщо влітку ще куди не йшло, то взимку, коли для малюка дуже важливо зберегти тепло, адже у нього ще погано розвинута терморегуляція, льоля завжди розхристується в найнезручніший момент і потрібно постійно за нею слідкувати. Але великим плюсом є те, що в класичному варіанті на ній немає ніяких додаткових елементів – ґудзиків, кнопок, зав’язочок, які можуть натирати або муляти немовляті. Особливо такий вид дитячого одягу підійде тим малюкам, яких сповивають.

 

Кофта для немовляти

Кофтинка

Кофтинка є важливим атрибутом дитячого одягу. Зазвичай, це трикотажний або в’язаний шерстяний виріб. Може застібатись на ґудзики, кнопки, блискавку. При виборі кофтинки для малюка варто звертати увагу на склад тканини (щоб він був натуральним) та якість застібок, а для зовсім маленьких шви мають бути зовнішні.

Наразі молоді матусі частіше віддають перевагу кофтинкам перед сорочечками, адже вони не розхристуються і при цьому дитині зручно міняти підгузок чи підмивати – не потрібно повністю роздягати малюка.

 

 

 

 

Боді-майка СлоникБоді

Цей вид одягу з’явився порівняно недавно: в жіночому гардеробі – в п’ятдесятих роках минулого століття, а в дитячому в дев’яностих. І, не зважаючи на таку недовгу історію, вже завоював величезну популярність у всіх матусь. На вигляд – це кофтинка (майка, футболка) з пришитими до неї трусиками на застібках (зазвичай, кнопках).

Всю зручність боді матусі оцінили відразу. Адже вони не розхристуються, не закочуються, а тому малюк завжди знаходиться в теплі і йому не заважають ніякі складочки.

Для зовсім немовлят боді потрібно обирати із зовнішніми швами та, бажано, із застібками по всій довжині, щоб не одягати його через голову, тому що більшість малюків цього не люблять. Це незамінний одяг для малюка на вулицю – спинка та животик завжди закриті, а тому можна не хвилюватись і не потрібно постійно поправляти одяг.

Із мінусів можна визначити те, що якщо Ви не користуєтесь підгузками для малюка, або використовуєте їх лишень для прогулянок на вулицю, то боді потрібно мати велику кількість, оскільки доведеться часто міняти. В такому випадку зручніше використовувати кофтинки, льолі, футболки чи майки.

Слід також зазначити, що боді потрібно обов’язково вибирати за ростом та вагою дитини та, враховуючи відсутність чи наявність підгузку, щоб воно не тиснуло малюкові.

Зараз існує дуже багато видів боді з яскравими принтами чи вишивками, щоб зробити Ваше маленьке диво стильним та модним. В нашому інернет-магазині Ви зможете знайти і льолю, і кофтинку, і боді для малюка на свій смак.

Вдалого вибору!

Команда Інтернет-магазину «Маленьке Диво»